Nyheter den 8 januari 2019

ACT aktiverar flera funktioner i avancerade sjukhussängar

LINAK® touchskärm, ACT, är nära nog det perfekta gränssnittet för att styra flera viktiga funktioner som används i avancerade sjukhussängar

Nu har det blivit enklare att styra flera funktioner i moderna sjukhussängar via en och samma enhet. Omfattar betydligt mer än bara styrning av ryggstöd eller benstöd, via touchskärmsenheten, ACT (Attendant Control Touch), får man komplett åtkomst i tre nivåer – enkel styrning av sängen, avancerad styrning av sängen, och intelligenta funktioner för serviceläge. 

Bland de intelligenta funktionerna finns integrerad patientvåg, Out Of Bed-detector (OOB) med automatisk styrning av ljus, WET-detector (WET), samt BSR-detector (Bed Side Rail). Ansluten till rätt modular junction box kan man styra flera av sjukhussängens funktioner via touchskärmen.

Integrera en exakt lösning för patientvägning
LINAK® vägningsenhet, QLCI2, erbjuder inte bara exakt vikt (+/- 100 g) för sängliggande patienter. Dessutom finns funktionen OOB-detector (Out Of Bed). Installationen är så enkel den kan bli tack vare det nya och användarvänliga kalibreringsverktyget och mikropluggar som tillverkaren har monterat på kablaget till belastningscellen.

Med modular junction box får man också intelligenta funktioner
Modular Junction Box MJB8 är en intelligent enhet som ansluter funktioner som ger sjukhussängen mervärde. MJB8 samlar in signaler från olika funktioner, t.ex. OOB, WET, BSR, ljusstyrning, reläportar. Naturligtvis kommer man åt allt via ACT-gränssnittet.

Allt-i-ett och enkel att montera
Genom den nya lösningen ACT, MJB8 och QLCI2 får man styrning av ställdonens rörelser kombinerat med funktioner för patientvägning, Out Of Bed-detector, BSR-detector (Bed Side Rails) och WET-detector – allt i en och samma lösning. 

Dessutom är LINAK® ställdonsystem till sjukhusutrustning generellt sett enkla att montera och bygger på plattformen OpenBus™, allt passar samman och gör monteringen enklare. 

Om du vill veta mer om hur den uppdaterade ACT, MJB8 och/eller QLCI2 kan förbättra era sjukhussängar är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.  

 

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.