Kontakta oss här
Nyheter den 19 september 2018

Fokus på Li-ion-batterier från LINAK

Li-Ion-baserade batterier från LINAK ger justerbar sjukvårdsutrustning stabil och tillförlitlig prestanda och upp till fyra gånger längre batteritid jämfört med lösningar som använder vanliga blybatterier.

Fokus på Li-ion-batterier från LINAK
Li-Ion-baserade batterier från LINAK säkerställer att höj- och sänkbara sjukvårdsapplikationer, som t.ex. patientlyftar och uppresningslyftar, har stabil och tillförlitlig prestanda och upp till fyra gånger längre batteritid jämfört med lösningar som använder vanliga blybatterier.

Lägre miljöpåverkan
LINAK ställer om för miljön och genom lithium-ion-tekniken tar vi ett steg på vägen. Med vårt utbud av lithium-ion-batterier reduceras miljöpåverkan jämfört med vanliga blybatterier. Litium-jon-batterierna innebär mindre avfall tack vare att livslängden är upp till fyra gånger längre. LINAK Li-Ion-teknik ger batterier med lång batteritid, 40 % lägre vikt och längre batterilivslängd. Detta reducerar antalet transporter av batterier, vilket totalt sett ger en markant sänkning av CO2-utsläppen jämfört med vanliga batterier. 

Optimering inom sjukvården
Genom att använda lithium-ion-batterier blir vikten lägre och det blir enklare att byta batterier. Resultatet blir ett optimerat arbetsflöde och säker lyftprestanda för sjukvårdsutrustningen, vilket även ger bättre ergonomi för sjukvårdpersonal över hela världen. 
BAJL Li-Ion 2,25 Ah och BAJL Li-ion 4,50 Ah har utvecklats speciellt för sjukvårdsapplikationer för att assistera sjukvårdspersonal som arbetar med mobil och höj/sänkbar utrustning och som ofta utför tunga lyft. Med LINAK Li-Ion-batterier är den gemensamma nämnaren optimerad arbetsmiljö, utrustning med stabil och hög prestanda med konstant och långvarig batterieffekt. 

Om du vill veta mer om LINAK Li-Ion-batterier eller andra produkter för sjukvårdsapplikationer är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor. 
 
Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta