Nyheter den 4 april 2018

Hur övergång från analogt till digitalt kan förbättra sjukvården

När LINAK släppte OpenBus™-systemet baserat på styrenheten CO41 och kontrollpanelen ACOM för justerbara vårdapplikationer, öppnades dörren till ett antal fördelaktiga funktioner vad gäller effektivitet, säkerhet och patientkomfort.

När du byter ut en analog ställdonslösning mot en digitalt baserad ställdonslösning med OpenBus™ på till exempel din sjukhussäng, kommer du att lägga märke till många förbättringar. Den största förändringen är att du kommer att kunna gå från en rörelse i taget till avancerade rörelsemönster. 

I stället för att flytta ryggdelen till önskad position och sedan göra samma sak med bendelen och sedan kanske sänka sänghöjden låter OpenBus™ dig att trycka på en enda knapp så ändras sängen från en horisontell position till en TV-/stolsposition. 

OpenBus™ möjliggör även höjning/sänkning genom parallelldrift av två ställdon. Detta säkerställer en 100% horisontell rörelse av sjukvårdssängen. 

Intuitiva kontrollpaneler underlättar för alla
ACOM har en-knapps-touch med tydliga och självförklarande ikoner på kontrollpanelens gränssnitt. Det gör det mycket enkelt att ändra position – både för vårdpersonalen och för patienten. Spärrfunktionen är tydligt markerad med en ”nyckel”-symbol och gör det möjligt för sjukvårdspersonalen att låsa ett eller flera ställdon för att förhindra att patienten av misstag orsakar skadliga rörelser, till exempel vid ett brutet ben.


OpenBus™ hjälper dig att öka säkerheten
Flera funktioner - även med ett enklare digitalt system - hjälper till att förbättra säkerheten kring din justerbara sjukvårdsapplikation. För sjukhussängar finns LINAK OpenBus™ system med trend/anti-trendfunktioner samt en HLR-knapp, vilket gör det möjligt att gå direkt till en nödposition med bara en knapptryckning.

Utöver detta säkerställer den digitala övergången med LINAK att dina ställdon stannar direkt vid kortslutning eller klämda kablar, dvs. inga oavsiktliga rörelser kan inträffa om du använder ett LINAK OpenBus™ system – basic eller advanced.

Med andra ord är det enkelt att byta från analogt till digitalt och därigenom få tillgång till de många värdeökande funktionerna. Ett system som till exempel består av CO41, ACOM, ett linjärt ställdon LA40 och en handkontroll HB70, skulle vara en idealisk och prisvärd start på en digital era på sjukhus.

 

CO41

CO41
Styrenheten CO41 är en av flera OpenBus™ styrenheter, som gör det möjligt för tillverkare av justerbar sjukhusutrustning att erbjuda sina kunder ett stort utbud av utökad kontroll, rörelse, service och säkerhetsfunktioner. CO41 är perfekt för många tillverkare som vill uppgradera från ett analogt system till ett digitalt. 

 

ACOM

ACOM
Attendant kontrollenheten ACOM är det självklara valet om du vill ha enkel och intuitiv OpenBus™ styrning av din sjukhussäng eller hemvårdssäng. Den låter användaren optimera komforten med smidiga och lätta rörelser samtidigt som sjukvårdspersonalen bibehåller säkerhetskontrollen. Läs mer om ACOM.

 

LA40

LA40
Med LA40 erbjuder LINAK ett hållbart ställdon med hög prestanda och hög hastighet, samt mekaniskt ändstopp för bästa säkerhet, vilket gör produkten till rätt val för framtiden. Versionerna av LA40 finns upp till IPX6 Washable DURA™ och den smidiga designen öppnar upp för nya applikationer, mycket tack vare den enkla rengöringen och flexibla monteringen. Läs mer om LA40.

 

HB70

HB70
HB70 handkontroll för styrning av elektriska linjära ställdonssystem. Kontrollen har upp till tio soft-touch knappar och uppfyller skyddsklassning, som tillval finns även IPX6 Washable. Läs mer om HB70.

 

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.