Kontakta oss här
Nyheter den 17 november 2017

Enkel styrning med CAN-buss

Kraven på justering och kontroll av maskiner i moderna jordbruks-, bygg- och mobil utomhusutrustning är ganska omfattande. Allt från effektivitet, precision, integrering och datahantering måste beaktas.

Enkel styrning med CAN-buss

Framtidens lösningar är elektriska och innehåller avancerad BUS-kommunikation. Det är därför LINAK banar väg för en mer automatiserad och autonom värld som erbjuder hela fem ställdon med integrerad SAE J1939 CAN-busstyrning.

De frekvent använda BUS-kommunikationsprotokollet är helt integrerat i ställdonen för att säkerställa att det är enkelt och smidigt att implementera dem i befintliga system.

Lösningar med CAN-busstyrning kommer i alla storlekar
SAE J1939 CAN bus är ett beprövat protokoll som bland annat används i entreprenad- och jordbruksmaskiner. Därför är ställdon med detta CAN Bus-protokoll enkla att integrera med just din maskin. 

Fem LINAK ställdon levereras ny med integrerad SAE J1939 CAN-buss – LA14, LA25, LA33, LA36 och LA37. Dessa ställdon täcker ett stort område när det gäller storlek och kraft, vilket inte är en tillfällighet.

Vissa typer av maskiner kräver kraftfullt tryck eller drag medan andra kräver mindre. Vissa ställdon måste placeras i trånga utrymmen, andra inte. Men de måste alla kunna styras från förarens hytt.

LINAK utbud av SAE J1939 CAN-busställdon erbjuder mycket enklare integration och justeringsalternativ. Med få komponenter och enkel kabeldragning ger dessa ställdon mindre komplicerad installation och anslutning till maskinens befintliga CAN-bussnätverk. Även hanteringen blir enklare eftersom varje ställdonstyp kan anpassas för att utföra olika funktioner i samma maskin med bara en mindre ändring av programmet.

CAN-buss är en del av plattformen med Integrated Controller (IC). Läs mer om IC här.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.