Nyheter den 14 juli 2017

Nytt Service Data Tool underlättar felsökning i justerbara sjukvårdsapplikationer

För att stödja styrenheten CO61 och batteriet BA21 som nyligen lanserades för justerbara applikationer inom sjukvården har LINAK utvecklat ett nytt och förbättrat Service Data Tool (SDT).

Beroendeförhållandet mellan justerbara applikationer och behovet av hög effektivitet ökar ständigt inom sjukvårdssektorn över hela världen. Driftstopp som orsakats genom funktionsfel på applikationer kan vara kostsamt. Ett tillförlitligt Service Data Tool kan hålla kostnaderna på ett minimum.

Nyligen lanserades LINAK® CO-Link™ som gör det möjligt för tillverkare av sjukvårdsapplikationer, till exempel bord och stolar för kirurgi och undersökning, att skapa ett ställdonssystem med upp till åtta rörelser. Nya Service Data Tool (SDT) stödjer sådana flerkanalers ställdonssystem som använder en CO-Link lösning.

Få mycket mer detaljerad servicedata
Detaljerad information om batteristatus och laddningsstatus kan vara ovärderlig. Detsamma gäller information om status för ställdonen i systemet.

Med SDT är det inte bara möjligt att få nödvändig information från batterier och ställdon – det är även möjligt att hitta slitage som så småningom kan leda till defekter eller funktionsstörningar om de inte åtgärdas. Med ett användarvänligt gränssnitt är det lätt att gå igenom servicerapporten, hitta möjliga fel, och även lägga till information manuellt för framtida servicebesök.

Enkel felsökning och lagring av servicedokumentation
Felsökning är enkelt – även med CO-Link för två styrenheter. SDT innehåller en sektion för felsökning med felindikering och en loggfilsfunktion så att du vid behov kan skicka ytterligare teknisk support. Med SDT kan du spara data från alla delar av systemet. Det innebär att du sparar servicedata även om styrenheten eller ett ställdon byts ut, vilket upprätthåller tillförlitliga statusrapporter under applikationens livslängd. 

Efter servicebesöket låter SDT serviceteknikerna att fullständigt dokumentera besöket och även lägga till kommentarer om arbetet som har utförts för framtida servicebesök.

Med andra ord bidrar användningen av Service Data Tool till att säkerställa att applikationen alltid fungerar.

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.