Nyheter den 29 juni 2017

Ändra höjden på ditt kontorsbord med en liten nudge

Bordspanelserien DPG från LINAK gör det enklare än någonsin att hålla dig frisk och effektiv under arbetsdagen. Det är bara att tilta panelen upp eller ner.

Har du någon gång fumlat efter knapparna på din bordskontroll eller på ditt höj- och sänkbara bord? Vi har tagit bort upp/ned knapparna på din bordskontroll för att undvika detta scenario. Nu kan du enkelt köra bordet upp respektive ned genom att tilta bordspanelen. Det blir inte mer intuitivt än så.  Med andra ord, bordspanelserien DPG från LINAK gör det mycket enklare att vara hälsosam och effektiv under en arbetsdag.

Ändra position från att sitta ned till att stå upp och arbeta, eller vice versa, en eller två gånger per timme och du är produktiv under hela din arbetsdag. Vi har hört det flera gånger. Men, när vi är stressade med våra dagliga arbetsuppgifter kan det vara svårt att leva upp till detta. 

Med andra ord, justeringen av ditt höj- och sänkbara bord behöver vara så enkelt och intuitivt som möjligt. Det är här den nya bordspanelen DPG från LINAK kommer in i bilden. DPG tillåter nämligen användaren att justera bordet utan att stjäla fokus från andra uppgifter. När du använder ett bord med DPG, behöver du inte ens titta på några upp/ned knappar - hela panelen i sig själv är en intuitiv upp/ned knapp. 

DPG är en ny LINAK familj av bordspaneler som höjer/sänker bordet genom att man tiltar panelen upp eller ned. Upp/ned knappar ersätts med en enkel tiltfunktion som gör att användaren kan justera bordet med en enkel nudge Med en dubbelnudge så kör bordet till en inställd minnesposition.

Mer information om DPG bordspanel med påminnelsefunktion

Fördelarna är lätta att upptäcka:

  • Håll dig fokuserad – Håll uppmärksamheten på arbetet. Du kan styra DPG-panelen utan att titta på den
  • Extremt intuitiv – tilta upp för att höja bordet – tilta ner för att sänka bordet.
  • Gör det rätt första gången – Inga fler knappar för att köra bordet i rätt riktning.

Vi vet från beteendevetenskap att vanor bara ändras när människor tycker det är enkelt och bekvämt. Det är därför DPG är extremt intuitivt att använda, och designed to shape behaviour. 

Ändra höjden på ditt kontorsbord med en liten nudge
 

Se hur tiltfunktionen fungerar i den här korta demonstrations videon.

Intuitiv tiltning med LINAK bordspanel DPG

För mer information är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK kontor.

Är det något du undrar över som gäller elektrisk ställdonsteknik?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Prenumerera på nyheter från LINAK

Få information om hur ställdonstekniken följer de stora trenderna och uppfyller de utmaningar som världen står inför.