Kontakta oss här
Nyheter den 13 februari 2017

Kopenhagen Fur förbättrade effektiviteten med fokus på ergonomi

Ungefär 800 arbetsstationer på världens största pälsauktion uppgraderades med ställdonslösningar från LINAK. Resultatet blev ökad effektivitet, en minskning av antalet sjukdagar från 4 till 3,5 procent och en allmän ökning av medarbetarnas belåtenhet.

Under de senaste åren hade det danska pälsauktionshuset, Kopenhagen Fur, uppgraderat alla sina höj- och sänkbara arbetsstationer. Elektriska ställdonslösningar från LINAK har ersatt manuell höjning och sänkning med vev, vilket gör det möjligt för sorteringspersonalen att själv höja och sänka arbetsstationerna – en uppgift som tidigare krävde hjälp från en kollega.

Resultatet är anmärkningsvärt. Här finns en video över hela berättelsen.

Kopenhagen Fur förbättrade effektiviteten med fokus på ergonomi

Fakta: 
Kopenhagen Fur är världens största pälsauktionshus. Ungefär 30 miljoner skinn passerar genom kvalitetssorteringen varje år. Auktionshuset, som ägs och drivs av det danska pälsavelsförbundet, hade en omsättning på 1,5 miljarder euro under 2015 och stod för en andel om 60% av hela världsmarknaden.

Ta reda på mer om ergonomi i produktionsanläggningar.

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.