Kontakta oss här
Vård

Patientlyftar inom sjukvården

Med LINAK ställdon kan man lyfta, justera benspridare och säkra en jämn rörelse i patientlyften.

Visa video
Patientlyftar

Ställdonssystem till patientlyftar

Det finns två tydliga trender. Utmaningarna kommer att bli större framöver i takt med att befolkningen blir allt äldre, och att fler människor lider av övervikt. Detta kommer att medföra ett större vårdbehov. Antalet bestämmelser som berör sjukvårdsutrustning och verktyg blir både fler och mer krävande när det gäller produkternas prestanda. Alla ska dock ha rätt till korrekt vård. Genom att använda LINAK ställdon i patientlyftar får man inte bara en robust lyft, den kommer också att ha en jämn och behaglig rörelse. Det innebär flera fördelar.

  • Förbättrad ergonomi, ökad komfort och minimalt underhåll
  • Produkter som uppfyller gällande standarder och som underlättar godkännandeprocessen
  • En erfaren partner med global närvaro

Oavsett om du behöver en lösning med standardfunktioner eller ett avancerat system med flera smarta funktioner i patientlyften, kan LINAK erbjuda det bästa konceptet för din produkt. Starka ställdon och stabil balans i benspridaren säkrar en behaglig och jämn rörelse. Värdeskapande funktioner som t.ex. Service Data Tool(SDT) bidrar till kostnadseffektivare vård eftersom patientlyftens stillestånd kan reduceras.

Förbättra ergonomin och minimera underhållet
Alla som arbetar inom vårdsektorn har fokus på och strävar efter att eliminera farliga lyft. Alla produkter från LINAK testas noggrant som ett komplett system. Detta görs för att säkerställa att patientlyften ska fungera på rätt sätt under hela livslängden. Våra First Failure Safe lösningar ser till att patientlyften fungerar på ett säkert sätt. Service Data Tool hjälper till att läsa av systemstatus för anpassning efter lagstadgade underhållsplaner. Allt med fokus på patienternas och vårdpersonalens komfort.

Uppfylla standarder med godkända system
Bestämmelserna som garanterar patientens och personalens säkerhet skärps konstant. Utrustning, t.ex. patientlyftar, måste erhålla aktuella certifieringar och godkännanden. LINAK tar säker patienthantering på största allvar. LINAK ställdonssystem testas och certifieras för att uppfylla internationella medicinska sjukvårdsstandarder – IEC 60601-1: 2005 3rd edition, ANSI/AAMI ES60601-1:2005 3rd utgåvan och CAN/CSA-22.2 nr. 60601-1:2008. Detta bidrar till att göra det enklare för er patientlyft att uppfylla kraven för patientlyftar som anges i EN10535.

30 års global erfarenhet ger många fördelar
LINAK erbjuder inte bara en omfattande produktportfolio. Under mer än 30 år har organisationen vuxit och omfattar nu flera försäljningskontor över hela världen. Detta innebär att LINAK kan assistera kunder med support nästan vart som helst i världen – oavsett om det gäller produkter, rådgivning och lokal marknadskännedom. Oavsett om ni behöver en standardlösning eller en avancerade lösning, eller en utvecklingspartner i ett nytt projekt, så kan LINAK hjälpa er med uppgiften.

Läs mer
System till patientlyftar
LINAK: Säker patienthantering play-icon

LINAK: Säker patienthantering

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft play-icon

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft

LINAK: Handkontroll till patientlyft play-icon

LINAK: Handkontroll till patientlyft

LA40 video play-icon

LA40

LINAK HB30 är en ny ergonomisk handkontroll för patientlyftar play-icon

LINAK HB30 är en ny ergonomisk handkontroll för patientlyftar

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

Filer

Ställdonssystem till patientlyftar

Säker patienthantering och korrekt ergonomi. Systemet till patientlyftar förbättrar både produktionen, användningen och servicen. LINAK tar säker patienthantering på största allvar.

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Vårdapplikationer

LINAK ställdonslösningar möjliggör jämn justering av patientlyftar och olika typer av vårdsängar, med funktioner som Under Bed Light, WET sensor och Automatic Nurse Call.

Läs mer

System för patientlyftar

Ställdonssystemen från LINAK ger mjuka lyft och rörelser i patientlyftar och sitta-stå-liftar och bidrar till att förbättra säkerheten och ergonomin för patienter och personal. Specifikationerna beror på de individuella behoven och kraven. Fokus kan ligga på kraft, hastighet, ljudnivå eller antalet kanaler (ställdon). Som standard arbetar LINAK med tre olika versioner för patientlyftar som du kan använda för att skapa flera olika lösningar. Nedan följer tre exempel på basic, medium och advanced system.

Videos relaterade till patientlyftar

Läs mer om elektrisk ställdonsteknik som används i patientlyftar.

LINAK: Säker patienthantering play-icon

LINAK: Säker patienthantering

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft play-icon

LINAK: Batterier och styrenheter till patientlyft

LINAK: Handkontroll till patientlyft play-icon

LINAK: Handkontroll till patientlyft

LA40 video play-icon

LA40

Thinking within the box play-icon

Thinking within the box

LINAK HB30 är en ny ergonomisk handkontroll för patientlyftar play-icon

LINAK HB30 är en ny ergonomisk handkontroll för patientlyftar

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.