Kontakta oss här
Vård

Hemvårdssängar

LINAK ställdonssystem ger pålitlig och tyst justering av höjd och ryggdel, samt flera andra funktioner, i hemvårdssängar.

Hemvårdssängar

Ställdonssystem till hemvårdssängar

Den demografiska utvecklingen sätter fokus på nya utmaningar inom äldreomsorgen. Som tur är medför den moderna tekniken nya möjligheter till utökad hemvård av patienterna. Detta lättar inte bara trycket på sjukhusen, de flesta människor uppskattar möjligheten att kunna vara kvar i hemmiljön, där man känner sig trygg och har det man behöver. LINAK ställdon ger tillverkarna de verktyg som behövs för att skapa tillförlitliga hemvårdssängar och samtidigt få konkurrensfördelar på en tuff marknad.

  • Driftssäkra, testade och tillförlitliga system som är enkla att rengöra
  • Ett stort produktutbud som ger många möjligheter att erbjuda värdeskapande funktioner
  • Global partner med över 30 års erfarenhet

En konsekvens av att befolkningen blir allt äldre är att allt fler kommer att drabbas av demenssjukdomar. Detta belastar i sin tur vårdhemmen, och det kräver enorma ansträngningar att assistera och underlätta för patienterna att kunna stanna kvar hemma så länge som möjligt. Med ställdonslösningar från LINAK kan tillverkarna erbjuda hemvårdssängar i standardversion eller med flera tillförlitliga inställningsalternativ och flera olika värde- och säkerhetsskapande tillbehör.

Lita på system som uppfyller medicinsk sjukvårdsstandard
Alla produkter från LINAK testas noggrant som kompletta system innan de levereras från fabriken. Detta görs för att säkerställa lång livslängd med enastående prestanda och för att uppfylla internationella medicinska sjukvårdsstandarder, som t.ex. EN60601. Systemen från LINAK ger er möjlighet att leverera produkter med garanti på upp till 5 år och som uppfyller IPX6 Washable.

Skapa den hemvårdssäng som kunderna behöver
LINAK har en bred produktportfolio som både erbjuder standardlösningar med tillförlitlig höjdjustering av sängen och justering av ryggdel, och mer avancerade system med många olika tillvalsfunktioner, som t.ex. detektering när patient lämnar sängen, våtsensor och belysning under sängen. Alla våra lösningar till hemvårdssängar är utrustade med säkerhetsfunktioner som låsmutter och spline – för att garantera en säker lösning både för patienten och för vårdgivaren/besökaren.

Få fördelar med en erfaren partner som finns över hela världen
LINAK har under mer än 30 år arbetat med att utveckla och förfina elektriska ställdonssystem för användning inom sjukvården. Detta innebär att du som tillverkare får en erfaren samarbetspartner med en bred produktportfolio när du utvecklar nya applikationer i hemvårdssängar. Eftersom vi finns över hela världen får du även tillgång till lokal support, kortare ledtider och aktuell marknadskännedom.

Läs mer
System till hemvårdssängar
Thinking within the box play-icon

Thinking within the box

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar play-icon

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar

Filer

Focus on healthcare beds

När man tittar på olika sätt att skapa oberoende hos personer som behöver omsorg, är sängen den uppenbara utgångspunkten. LINAK erbjuder perfekt anpassning i många olika konstruktioner av sjukvårdssängar.

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Vårdapplikationer

LINAK ställdonslösningar möjliggör jämn justering av patientlyftar och olika typer av vårdsängar, med funktioner som Under Bed Light, WET sensor och Automatic Nurse Call.

Läs mer

System till hemvårdssängar

LINAK ställdonssystem används till justering av höjd, ryggdel och benstöd i hemvårdssängar. Specifikationerna för ett LINAK system baseras på de individuella behoven. Fokus kan ligga på belastning, hastighet, ljudnivå, antal kanaler (ställdon) eller antal tillbehör. LINAK erbjuder flexibla system som uppfyller marknadens alla behov – Exempel är visade för basic till advanced lösningar.

Videos relaterade till hemvårdssängar

Läs mer om elektrisk ställdonsteknik som används i hemvårdssängar. Titta på våra videos och få inspiration.

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar play-icon

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.