Kontakta oss här
Sjukvård

Röntgenutrustning

LINAK ställdon och lyftpelare är idealiska för justering av modern röntgenutrustning

Elektrisk ställdonslösning för röntgenutrustning på sjukhus

Ställdonslösningar för röntgenutrustning

Kirurgiavdelningar på moderna sjukhus får mer och mer avancerad utrustning som arbetsverktyg. Sjukhuspersonalen skall utföra mer komplexa operationer, och hjälputrustningen skall kunna följa med. Radiologer har behov av kraftig och robust utrustning, där effektivitet och kvalitet i behandlingen är de viktigaste parametrarna. Elektriska ställdonslösningar ger flera fördelar, till exempel:

  • Kraftfulla ställdon kan skapa exakta tryck/drag rörelser
  • Medicinskt godkända lösningar med flexibel kabelhantering
  • Ett brett produktutbud och flera årtionden av erfarenhet

Modern röntgenutrustning krävs för att utföra extremt exakt positionering. För att klara av denna uppgift krävs en kombination av tillräcklig kraft och avancerade styrsystem som klarar att utföra flera justeringar samtidigt. LINAK strävar efter att uppfylla kraven på modern röntgenutrustning och tillverkar kraftfulla ställdonslösningar som kan göra ett perfekt jobb.

 

Mer kraft och komplexa rörelser av utrustningen
Oavsett om din röntgenutrustning har en C-arm eller består av ett höj- och sänkbart bord med röntgenutrustningen monterad i taket, är exakt positionering mycket viktigt. Liksom flexibilitet och hastighet. De kraftfulla och driftsäkra LINAK lösningarna med specialutvecklade lyftpelare och kundanpassad software ger dig alla dessa fördelar.

Hållbara och medicinskt godkända lösningar
Varje del av ett LINAK ställdonssystem har genomgått noggranna tester innan det kommer ut på marknaden. Alla produkter uppfyller kraven i de internationella medicinska standarderna vilket bidrar till att ge din applikation lång livslängd och gör icke schemalagda underhåll överflödiga. Med intelligent kabelhantering och rengöringsvänliga produkter kan du hålla en hög hygienstandard. 

LINAK har ett brett produktutbud baserat på många års erfarenhet
I mer än 30 år har LINAK utvecklat och tillverkat elektriska linjära ställdonslösningar för en mängd olika sjukvårdsapplikationer. Vår produktportfolio täcker i stort sett alla behov, och vi är redo att dela med oss av vår erfarenhet och lokala marknadskännedom genom vår närvaro i 35 länder.  

Läs mer
BL1 – CO61 – HD80
Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft play-icon

Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft

Filer

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Lyftpelare LC3 anger standarden för vertikala lyft

Den är tyst, kraftfull och förbättrar säkerheten för avancerad medicinsk utrustning, till exempel operationsbord, kirurgistolar och röntgenapplikationer.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Sjukvårdsapplikationer

LINAK ställdonssystem används till ergonomiskt korrekt justering av sjukhussängar, behandlingsbritsar/-bord och patientlyftar och med vårt koncept Intelligent Care Solutions™ erbjuder vi extra tillbehör och funktionalitet.

Läs mer
Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta