Kontakta oss här
Sjukvård

Operationsbord och operationsstolar

LINAK ställdonssystem säkrar nödvändig precision, kraft och antal kanaler till alla typer av höj- och sänkbara bord och stolar som används i operationssalar på sjukhus.

Operationsbord och -stolar

Ställdonslösningar i operationsbord och operationsstolar

I takt med att operationsförlopp och andra sjukvårdsförfaranden blir allt mer avancerade, behöver sjukvårdspersonal på sjukhus över hela världen tillgång till höj- och sänkbar utrustning som är starkare, mer exakt, snabbare och lättare att styra. Detta ökar naturligtvis kraven på den underliggande kinetiken som driver rörelsen. Genom att välja rätt elektrisk ställdonslösning, får du ett system som ger dig många fördelar:

  • Avancerade minnefunktioner för enkel positionering
  • Flexibel kabelhantering, optimerad design och enkel rengöring
  • Kompakt design och enkel höjdjustering ger bättre arbetsposition

Oavsett om det är professionell sjukvårdspersonal som arbetar vid fasta bord i operationssalen, eller vid en mobil operationsstol, krävs optimal ergonomi för att göra ett optimalt jobb. Extra kraft för att smidigt kunna lyfta och placera tunga patienter är lika viktigt som avancerade rörelsemönster för att säkerställa en kombination av nödvändig åtkomst för kirurgerna och optimal komfort för patienterna.  

 

Stabil design och enkel positionering med hjälp av minnesfunktioner
LINAK ställdonssystem är designade för att klara tung belastning. Våra lyftpelare har högt böjmoment och erbjuder hög driftsäkerhet, dvs. de har testats noga för att uppfylla kraven i internationella sjukvårdsstandarder. LINAK styrenheter är designade för att skapa komplexa rörelsemönster och erbjuder flera minnesalternativ för snabb och enkel justering. 

Flexibel design med många valmöjligheter
Oavsett om du behöver en enkel setup med få ställdon eller ett avancerat operationsbord med flera funktioner och flera ställdon och komplexa rörelsemönster, så har LINAK lösningen i sin produktportfolio. Med LINAK CO-Link™ kan du till exempel dubblera antalet ställdon, och våra styrenheter levereras med flexibel kabelhantering som bidrar till den höga säkerhetsnivån.

Optimal arbetsställning med en kompakt designlösning
LINAK har utvecklat ställdon för sjukvårdsapplikationer i mer än 30 år, och vi optimerar ständigt våra designer. De kompakta inbyggnadsmåtten förbättrar ergonomin och gör det möjligt för kirurger och annan medicinsk personal att positionera en patient exakt och samtidigt bibehålla en hög effektivitet under operationen.

 
Läs mer
BL1 - CO61 - HD80

Bluetooth® ordmärke och logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc. och all användning av sådana märken och logotyper av LINAK® sker under licens.

Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft play-icon

Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft

LINAK IPX6 Washable DURA™ play-icon

LINAK IPX6 Washable DURA™

Filer

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Lyftpelare LC3 anger standarden för vertikala lyft

Den är tyst, kraftfull och förbättrar säkerheten för avancerad medicinsk utrustning, till exempel operationsbord, kirurgistolar och röntgenapplikationer.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Sjukvårdsapplikationer

LINAK ställdonssystem används till ergonomiskt korrekt justering av sjukhussängar, behandlingsbritsar/-bord och patientlyftar och med vårt koncept Intelligent Care Solutions™ erbjuder vi extra tillbehör och funktionalitet.

Läs mer
Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta