Kontakta oss här
Sjukvård

Blodgivarstol

Blodgivarstolar måste vara exakta och flexibla. LINAK ställdonssystem ger dig stor designflexibilitet och frihet. Anpassa helt enkelt stolen för optimal rörelse, funktionalitet och säkerhet.

Systemlösningar för blodgivarstolar

Systemlösningar för blodgivarstolar

Alla typer av blodgivarstolar ska ge optimera komfort och säkerhet i samband med blodgivning. Samtidigt ska de säkerställa idealiska ergonomiska arbetsförhållanden för vårdpersonalen eller behandlaren. Medicinska stolar för blodgivning kan hjälpa till att ge högkvalitativ behandling tack vare många rörelsealternativ och funktioner med elektriska ställdon. LINAK® erbjuder justering av höjd, ryggstöd och benstöd. De exakta och kraftfulla elektriska ställdonssystem säkerställer bättre ergonomi för vårdpersonalen med både optimal arbetshöjd och enkel i- och urstigning. Rörelser som stöds av elektriska LINAK ställdon säkerställer snabb och smidig justering av blodgivarstolen.

LINAK elektriska ställdonslösningar säkerställer mycket mer än exakta och jämna rörelser. Föreställ dig värdet av:

  • Förbättrad ergonomi, som optimerar rörelse för idealiska arbetsförhållanden
  • Säkerhetsfunktioner och komfort, som ger extra säkerhet till blodgivarstolen
  • OneConnect™ som stödjer hög drifttid med fjärrservice

Bristen på arbetskraft inom vårdsektorn är ett faktum. Därför kräver vårdsektorn verktyg och utrustning som stödjer den dagliga behandlingen.

 

Bättre ergonomi

Elektriska ställdon i blodgivningsstolar ger flera möjligheter för justering av ryggstöd, benstöd och höjd, dvs. möjligheten att justera flera ställdon samtidigt. En enkel eller kombinerad rörelse kan bestämmas med hjälp av rörelsemönster för att säkerställa korrekt position för optimal behandling, komfort och ergonomi. Ställdonens rörelsemönster bidrar till en ergonomiskt bra behandling.

 

Säkerhetsfunktion och komfort

Under behandlingen, i synnerhet vid långa behandlingssituationer som blodgivning, är det ytterst viktigt att fokusera på patientens komfort och välbefinnande. Det är därför som LINAK systemlösningar ger jämna och driftsäkra rörelser i alla riktningar.

  • Låg in- och urstigningshöjd ger patienten komfort och bekvämlighet genom att öka säkerheten och minska risken för fallolyckor.
  • LINAK säkerhetsfunktioner (Intelligent Ratchet Spline eller Quick Release Damper) i applikationen minimerar risken för komplikationer och personskada i applikationen – vilket ökar patientkomforten. Med andra ord, one-touch-knappen för justering till nödläge ökar säkerheten och komforten för både patienten och vårdpersonal.
 

Fjärrservice säkerställer hög drifttid

LINAK är känt för pålitliga  produkter med lång och okomplicerad drift. För att vara så effektiva som möjligt förser vi dig med optimerade ställdonssystem kombinerat med möjligheten att tillhandahålla pålitlig teknisk support. LINAK OneConnect™ ger fjärråtkomst till servicedata för felsökning oavsett var du befinner dig i världen. Allt för att säkerställa hög drifttid av blodgivarstolen

Läs mer

Bluetooth® ordmärke och logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc. och all användning av sådana märken och logotyper av LINAK® sker under licens.

Sjukvårdsapplikationer

LINAK ställdonssystem används till ergonomiskt korrekt justering av sjukhussängar, behandlingsbritsar/-bord och patientlyftar och med vårt koncept Intelligent Care Solutions™ erbjuder vi extra tillbehör och funktionalitet.

Läs mer
Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta