Kontakta oss här
Sjukvård

Behandlingsstolar på sjukhus

LINAK ställdonslösningar för behandlingsstolar ger smidig och enkel justering av höjd, ben- och ryggdel.

Stolar för behandling och undersökning

Ställdonslösningar för behandlingsstolar

Livsstilsrelaterade sjukdomar bidrar till en allt större belastning på sjukhusen. Över hela världen är fetma en bidragande orsak till ett ständigt ökande antal patienter med vårdbehov. Behandlingsstolar används till många olika ändamål, som t.ex. blodgivning, dialys och återhämtning efter mindre operationer. Genom att använda ställdonslösningar från LINAK i moderna behandlingsstolar får man bättre komfort för patienten, bättre ergonomi för personalen och dessutom skapas flera fördelar för OEM.

  • Flexibla system som kan utrustas med flera säkerhetsfunktioner
  • Välbeprövade och testade produkter som uppfyller internationella sjukvårdsstandarder
  • Global partner med över 30 års erfarenhet

Färre händer som ska ta hand om fler patienter. Detta är inte enbart ett framtidsscenario, det är en daglig utmaning för sjukvårdspersonal och patienter över hela världen. Detta kräver verktyg som kan hjälpa läkare och sjuksköterskor att bli effektivare, få snabbare flöden och att förbättra komforten för patienterna. Elektrisk justering av höjd, rygg- och bendel ger bättre komfort och sätter ny standard inom ergonomi.

Säkerställ att de flexibla lösningarna uppfyller era behov
Den breda produktportfolion hos LINAK garanterar hög flexibilitet. Allt passar perfekt samman och ger dig möjlighet att skapa exakt den lösning som behövs. Dessutom bidrar den konstanta utvecklingen av tillbehör och funktioner, som t.ex. Quick Release, till att uppfylla olika säkerhetskrav.

Använd välbeprövade och testade ställdon för att minimera servicebehovet
Alla produkter från LINAK testas noga som ett komplett system innan produkterna lanseras. Detta gör vi för att styrka hållbarheten och garantera hög prestanda under hela ställdonets livslängd. Med funktioner som SDT (Service Data Tool) kan man exportera statusdata och utföra förebyggande underhåll. LINAK testar och certifierar alla produkter för att uppfylla internationella sjukvårdsstandarder. På så sätt blir det enklare för dig att få en applikation som är medicinskt godkänd för sjukvårdsmiljö.

En heltäckande partner med stor erfarenhet
LINAK har under mer än 30 år arbetat med att utveckla och förfina elektriska ställdonssystem och tagit fram många mervärdeskapande tillbehör. Detta ger OEMs möjlighet att använda en leverantör för att köpa ställdonssystem som är kompatibla med alla behandlingsstolar – från den mest avancerade lösningen till en standardlösning, allt beroende på era specifika krav och behov.

Läs mer
System till behandlingsstolar
Thinking within the box play-icon

Thinking within the box

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar play-icon

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar

Filer

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Sjukvårdsapplikationer

LINAK ställdonssystem används till ergonomiskt korrekt justering av sjukhussängar, behandlingsbritsar/-bord och patientlyftar och med vårt koncept Intelligent Care Solutions™ erbjuder vi extra tillbehör och funktionalitet.

Läs mer

System till behandlingsstolar

LINAK ställdonssystem ger jämna lyft och smidig höjdjustering av behandlingsstolar, och ger ökad patientkomfort och bättre ergonomi för personalen. Behoven varierar och det behövs olika typer av system. Oavsett om du behöver ett standardsystem för behandlingsstolen eller en avancerad, kundanpassad lösning, har vi rätt system för dina behov. Som standard arbetar LINAK med tre olika versioner för behandlingsstolar. Med dessa kan du skapa flera olika lösningar. Nedan följer tre exempel på basic, medium och advanced system.

Videos relaterade till behandlings- och undersökningsstolar

Läs mer om elektrisk ställdonsteknik som används i behandlings- och undersökningsstolar. Titta på våra videos och få inspiration.

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar play-icon

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta