Kontakta oss här
Material handling

Lösningar för cobot palletering

Gör din palleteringsprocess snabbare och enklare med elektriska lyftpelare. ELEVATE™ är vår lyftpelare för cobot-palleterare, som utöver att utöka räckvidden för din cobot även ökar dess hastighet och flexibilitet. ELEVATE använder vår kraftfulla LC3 IC.

ELEVATE™ lyftpelare för cobot-palleterare

Lyftpelare förlänger räckvidden för cobot palletering

Cobot-palleterare är en värdefull lösning för materialhantering eftersom de frigör dina anställda från monotona och fysiskt krävande uppgifter.

Coboten har en begränsad räckvidd men med hjälp av lyftpelaren ELEVATE kan man nå högre höjder. 

LINAK® ELEVATE lyftpelare möjliggör även palletering på höjden. Coboten kan höjas eller sänkas under palletering för att uppnå den mest fördelaktiga arbetspositionen. Det är också ekonomiskt lönsamt att öka cobotens arbetsarea med pelaren som sjunde axel.

ELEVATE tar din palleterare till nästa nivå eftersom den är:

  • Snabb: Lastoberoende hastighet upp till 100 mm/s och med tillvalet samtidig körning
  • Flexibel: Integrerad styrning med digitala och analoga I/O-alternativ eller Modbus TCP/IP
  • Solid: Stabil bas för din Cobot med 100 kg belastning och upp till 1400 Nm dynamiskt böjmoment
 

ELEVATE är en lättinstallerad lyftpelare som är konstruerad för cobot-palleterare. Olika monteringsplattor gör den kompatibel med ett brett utbud av cobot-modeller. Du kan välja mellan olika kommunikationsgränssnitt för styrning av den elektriska lyftpelaren med ditt palleteringssystem: Digitala och analoga I/O-alternativ (ELEVATE Easy och ELEVATE Pro) eller Modbus TCP/IP (ELEVATE Modbus).

ELEVATE levereras med tillbehör som gör integrationen enkel. Tillbehörssatser inkluderar monteringsplattor och kablar. Dessutom finns specifik programvara för cobot-drivrutiner och komponenter, såsom en URCap för cobots från Universal Robots och TMFlow för OMRON TM cobots. Använd ELEVATE tillsammans med önskade komponenter för strömförsörjning och säkerhetsreläer.

Vill du veta mer om den elektriska lyftpelaren? ELEVATE använder vår kraftfulla LC3 IC.

 
Vill du veta mer? Kontakta oss idag
 

Snabbare än någonsin tidigare

ELEVATE förstärker din palleteringslösning för att matcha cykeltiden för din produktionslinje. ELEVATE hastigheten på 100 mm/sek i kombination med fördelen att köra coboten och lyftpelaren samtidigt kan få din cobot att nå målet i tid. Den elektriska lyftpelaren rör sig smidigt och är helt utdragen på mindre än tio sekunder. Du kan räkna med konstant hög hastighet med en belastning på upp till 100 kg, vilket ger pallstaplingen en helt ny dimension.

 

Flexibilitet möter enkelhet

ELEVATE har en integrerad styrning samt kompakt storlek och reducerad komplexitet. Data från flera av de tillgängliga gränssnitten möjliggör enkel användning, felsökning, diagnostik och optimering.

Lyftpelaren levereras med: ELEVATE Easy, ELEVATE Pro eller ELEVATE Modbus. Du får full flexibilitet med olika styrningsalternativ. Beroende på dina behov kan du även välja positionering och justerbar hastighet.

  • ELEVATE Easy höjer eller sänker coboten helt. Gränssnittet använder endast fyra digitala I/O-portar: två signaler för styrning av in-/ut och två signaler för återkoppling av slaglängdens slut.
  • ELEVATE Pro varvtalsstyrs av en analog 4–20 mA signal. Positionsåterkoppling tillhandahålls av encode-signaler. Detta gör att coboten kan höjas till valfri position.
  • ELEVATE Modbus styrs via Ethernet Modbus TCP/IP. Målpositioner kan skickas direkt till pelaren. Flera inställningar, t.ex. hastighet och acceleration, kan ändras. Feedbackinformation som position, status och fel anges.
 

Robust och hållbar

En solid och stabil lyftpelare är prefekt för att motstå cobotens dynamik. Resultatet är exakt palletering ända upp till de översta nivåerna.

Med mjukstart och -stopp kan du uppnå problemfri drift och därmed undvika onödiga vibrationer i hela systemet. Detta förlänger livslängden på lyftpelaren tillsammans med den borstlösa motorn som också ger exakt positionering (+/- 1,5 mm).

ELEVATE ger din lösning för cobotpalletering en ny dimension när det gäller tillförlitlighet och prestanda.

Om du har andra krav är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK® kontor, och om du vill veta mer om våra lösningar för automation inom materialhantering och produktion kan du få mer information här.

Läs mer
ELEVATE™-logotyp
 
 

Cobot-drivrutiner

 

Kombinera Universal Robots cobotar med ELEVATE genom att använda URCap.

Universal Robots Certified-logotypLadda ner

Kombinera OMRON TM cobotar med ELEVATE genom att använda ELEVATE-komponenterna för TMFlow.

OMROM-logotypLadda ner
 

Filer

ELEVATE™ – LC3 IC bruksanvisning

I bruksanvisningen finns information om hur man installerar, använder och underhåller ELEVATE lyftpelare.

Modbus TCP/IP bruksanvisning

I bruksanvisningen finns information om hur vårt Modbus TCP/IP-gränssnitt fungerar.

ELEVATE™ Snabbstartguide för Universal Robots

Lär dig hur du installerar ELEVATE med Universal Robots.

ELEVATE™ Snabbstartsguide för OMRON™ cobotar

Lär dig hur du installerar ELEVATE med Omron TM cobotar.

Lösningar för materialhantering

Elektriska ställdon och pelare för smarta och tillförlitliga lyftlösningar i automatiserade lager och produktion.

Läs mer

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.