Kontakta oss här
Material handling

Cobot palleteringslösningar

Gör din palleteringsprocess snabbare och enklare med elektriska lyftpelare. ELEVATE™ är vår lyftpelare för cobot-palleterare, som utöver att utöka räckvidden för din cobot även ökar dess hastighet och flexibilitet. ELEVATE använder vår kraftfulla LC3 IC.

ELEVATE™ lyftpelare för cobot-palleterare

Lyftpelare förlänger räckvidden för cobot-palleterare

Cobot-palleterare är en värdefull lösning för materialhantering eftersom de befriar dina medarbetare från monotona och fysiskt krävande jobb.

Dock så har kollaborativa robotar en begränsad räckvidd som förhindrar robotarna från att stapla lådor över en viss höjd.

LINAK® ELEVATE lyftpelare gör det möjligt att även lasta pallar på de övre nivåerna. Coboten kan höjas eller sänkas under palletering för att få den mest fördelaktiga arbetspositionen. Det är också ekonomiskt lönsamt att öka cobotens arbetsområde med pelaren som sjunde axel.

ELEVATE lyfter din palleterare till nästa nivå eftersom den är:

  • Snabb: Lastoberoende varvtal upp till 100 mm/s och med tillvalet samtidig körning
  • Flexibel: Integrerad styrenhet med digitala och analoga I/O-tillval eller Modbus TCP/IP
  • Solid: Låg avböjning med 100 kg belastning och upp till 1 400 Nm dynamiskt böjmoment
 

ELEVATE är en lättinstallerad lyftpelare som är konstruerad för cobot-palleterare. Olika monteringsplattor gör den kompatibel med en mängd olika kompakta och stora cobot-modeller. Du väljer mellan olika kommunikationsgränssnitt för styrning av den elektriska lyftpelaren med ditt palleteringssystem: digitala och analoga I/O-tillval (ELEVATE Easy och ELEVATE Pro) eller Modbus TCP/IP (ELEVATE Modbus).

ELEVATE levereras med tillbehör som underlättar integrationen. Tillbehörssatser inkluderar monteringsplattor och kablar. Märkesspecifik drivrutinsprogramvara ingår.

Mer teknisk information, inklusive B10-data för att avgöra om pelarens beräknade livslängd passar palleteraren finns i bruksanvisningen. Du hittar dessutom belastningsbaserade arbetscykeldata för att avgöra om ELEVATE kan matcha en viss produktionslinjes tidscykler.

Vill du veta mer om den elektriska lyftpelaren? ELEVATE använder vår kraftfulla LC3 IC.

 
Vill du veta mer? Kontakta oss idag
 

Snabbare än någonsin

ELEVATE gör din palleterare snabbare så att den matchar din produktionslinjes tidscykler. ELEVATE hastigheten på 100 mm/s i kombination med fördelen att köra coboten och lyftpelaren samtidigt kan göra att din cobot når målet i tid. Den elektriska lyftpelaren rör sig smidigt och går till full slaglängd på mindre än tio sekunder. Du kan räkna med konstant hög hastighet med laster på upp till 100 kg, vilket förbättrar pallstaplingen.

 

Flexibilitet möter enkelhet

ELEVATE har en integrerad styrenhet för kompakt storlek och minskad komplexitet. Data som tillhandahålls av flera av de tillgängliga gränssnitten möjliggör enkel applikation, felsökning, diagnostik och optimering.

Lyftpelaren levereras med: ELEVATE Easy, ELEVATE Pro eller ELEVATE Modbus. Du får full flexibilitet med olika styrningsalternativ. Beroende på dina behov kan du även välja positionering och justerbar hastighet.

  • ELEVATE Easy höjer eller sänker coboten helt. Gränssnittet använder endast fyra digitala I/O-portar: två signaler för styrning av in-/utkörning och två signaler för återkoppling av slaglängdens slut.
  • ELEVATE Pro hastighetsregleras av en analog 4–20 mA signal. Positionsåterkoppling ges av avkodarsignaler. Detta gör att du kan höja coboten till valfri position.
  • ELEVATE Modbus styrs via Ethernet Modbus TCP/IP. Målpositioner kan skickas direkt till pelaren. Flera inställningar, t.ex. hastighet och acceleration, kan ändras. Återkopplingsinformation som position, status och fel tillhandahålls.
 

Solida för att hålla

En solid och stabil lyftpelare som klarar cobotens dynamik. Resultatet är exakt palletering ända upp till de övre nivåerna.

Med mjukstart och mjukstopp får du jämn drift och kan därmed undvika onödiga vibrationer i hela systemet. Detta tillsammans med den kolborstfria motorn, som även ger exakt positionering (+/- 1,5 mm), förlänger lyftpelarens livslängd.

ELEVATE tar din palletering med cobot till nya höjder när det gäller tillförlitlighet och prestanda.

Om du har andra krav är du välkommen att kontakta ditt lokala LINAK® kontor, och om du vill veta mer om våra lösningar för automation inom materialhantering och produktion, du hittar mer information här.

Läs mer
ELEVATE™-logotyp
 
 

Cobot-drivrutiner

 

Kombinera cobotar från Universal Robots med ELEVATE genom att använda URCap.

Universal Robots Certified-logotypLadda ner

Kombinera OMRON TM cobotar med ELEVATE genom att använda ELEVATE komponenterna för TMFlow.

OMROM-logotypLadda ner
 
 
 

Kombinera cobotar från Kassow Robots med ELEVATE genom att använda Cbun.


Kassow Robots logotypLadda ner

Kombinera cobotar från Techman Robot med ELEVATE genom att använda ELEVATE komponenterna för TMFlow.

Techman Robot logotypLadda ner
 
 
 

ELEVATE™ styrningen utförs med Pally URCap eller använd MyRobot.cloud för att simulera din palleteringslösning.

Pally och MyRobot.cloud loggorTa reda på mer
 

Filer

ELEVATE™ – LC3 IC bruksanvisning

I bruksanvisningen finns information om hur man installerar, använder och underhåller ELEVATE lyftpelare.

Modbus TCP/IP bruksanvisning

I bruksanvisningen finns information om hur vårt Modbus TCP/IP-gränssnitt fungerar.

ELEVATE™ Snabbstartguide för Universal Robots

Lär dig hur du installerar ELEVATE med Universal Robots.

ELEVATE™ Snabbstartsguide för OMRON™ och Techman Robot cobots

Lär dig hur du installerar ELEVATE med Omron TM och Techman Robot cobots.

Lösningar för materialhantering

Elektriska ställdon och pelare för smarta och tillförlitliga lyftlösningar i automatiserade lager och produktion.

Läs mer

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta