Industriell automation

AGV

LINAK ställdonslösningar banar väg för en mer automatiserad materialhantering – lyfta, flytta och placera varor med hög precision, t.ex. på ett lager eller i en produktionslinje.

Visa video
AGV

Ställdonslösningar för AGV

Antalet automatiskt styrda maskiner (AGV) ökar markant och övertar idag det manuella arbetet på lager och i många produktionslinjer över hela världen. Det förutsätter att de automatiskt styra maskinerna måste vara mycket driftsäkra och otroligt hållbara. Samtidigt så innebär fokuseringen på miljön en ökad efterfrågan på elektriska lösningar. LINAK ställdon skapar en jämn och exakt rörelse och ger även fördelar som t.ex.:

  • Robust och flexibel lösning som är enkel att installera
  • Energieffektiv rörelse utan oljespill eller underhåll
  • Intelligens i styrsystemet

För kunder som överväger AGV är ledorden tillförlitlighet och flexibilitet. Maskinerna måste vara automatiserade, tillförlitliga och enkla att integrera i den övriga verksamheten och styrsystemen. Elektriska ställdon hjälper till att flytta, lyfta och leverera pallar, valsar och rack, samt vagnar och behållare. Materialen kan vara allt från papper eller plast, till gummi eller stål. 

Gör det enkelt – gör det hållbart
Det finns inte två produktionslinjer som är identiska. Vissa behöver en enkel lyftanordning för att anpassa materialhöjden, andra behöver en mer avancerad automation. Lösningar med elektriska ställdon är enkla att installera eftersom det bara behövs strömkabel och signalkablar för att fungera. LINAK erbjuder många olika lösningar – samtliga är noggrant testade för att klara både lång livslängd och krävande förhållanden.

Var energieffektiv och spara in på underhållet
Elektriska ställdonslösningar har inga pumpar eller kompressorer. Detta innebär en mycket låg strömförbrukning i standby. Men också när ställdonet arbetar är energiförbrukningen låg vilket bidrar till längre livslängd. Dessutom kommer man ifrån det regelbundna underhållet eftersom det inte finns några slangar, pumpar eller kompressorer.

Integrera intelligenta lösningar i ert system
Marknaden för effektiva AGV växer snabbt, och med ökat fokus på miljön har elektriska drivlinor blivit standardlösningar. Elektriska ställdon kan enkelt integreras i alla system med BUS-kommunikation, vilket innebär att personalen kan fjärrövervaka och fjärrstyra alla ställdon.

Läs mer
Linjärt ställdon LA36
Okrossbar play-icon

Okrossbar

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning play-icon

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning

Ställdonslösningar från LINAK – perfekt rörelse för applikationer inom industriautomation play-icon

Ställdonslösningar från LINAK – perfekt rörelse för applikationer inom industriautomation

Filer

Focus on industrial automation

I den här broschyren presenterar vi olika alternativ för placering av ställdonssystem som kan hjälpa till att förbättra produktiviteten inom industriautomation.

TECHLINE product overview

Utforska det stora och kraftfulla utbudet av TECHLINE produkter. Utvecklade för hållbarhet, hårt arbete och krävande miljöer.

Move on - go electric!

Läs mer om fördelarna med ställdonslösningar jämfört med hydraulsystem.

Move for the future

Läs mer om framtidens rörelser med IC-ställdon.

LINAK test brochure

Varje enskild komponent i ett ställdon genomgår omfattande tester på LINAK testcenter. Läs mer i broschyren.

Lösningar för industriautomation

LINAK ställdon är designade för intelligenta rörelser, exakt justering och noggrann läsning inom modern industriautomation.

Läs mer

Videos relaterade till automatiskt styrda maskiner (AGV)

Läs mer om elektrisk ställdonsteknik som används i automatiskt styrda maskiner (AGV). Titta på våra videos och få inspiration.

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning play-icon

Move for the Future – Ställdon med inbyggd styrning

Ställdonslösningar från LINAK – perfekt rörelse för applikationer inom industriautomation play-icon

Ställdonslösningar från LINAK – perfekt rörelse för applikationer inom industriautomation

Okrossbar play-icon

Okrossbar

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.