Kontakta oss här
Behandling

Behandlings- och undersökningsstolar

LINAK ställdonslösningar för behandlingsstolar ger smidig och enkel justering av höjd, ben- och ryggdel.

Stolar för behandling och undersökning

Ställdonslösningar till behandlingsstolar

Livsstilsrelaterade sjukdomar bidrar till en större belastning på sjukhusen. Över hela världen orsakar övervikt allt fler patienter som behöver vård. Behandlingsstolar används till många olika ändamål, som t.ex. blodgivning, dialys och återhämtning efter mindre operationer. Genom att använda ställdonslösningar från LINAK i moderna behandlingsstolar får patienterna ökad komfort, personalen får bättre arbetsergonomi och dessutom skapas flera fördelar för OEM.

  • Flexibla system med många extra säkerhetsfunktioner
  • Välbeprövade och testade produkter som uppfyller internationella medicinska standarder
  • Global partner med över 30 års erfarenhet

Färre händer som ska ta hand om fler patienter. Vi talar inte enbart om ett framtidsscenario, det är alla redan en daglig utmaning för sjukhuspersonal och patienter globalt. Detta kräver verktyg som kan hjälpa både läkare och sjuksköterskor att bli effektivare, korta ned behandlingstiden och ge patienterna optimal komfort. Elektrisk justering av höjd, rygg- och bendel ger bättre komfort och sätter ny standard inom ergonomi.

Få fördelar med flexibla lösningar som uppfyller era behov
En bred LINAK produktportfolio garanterar hög flexibilitet. Allt passar perfekt samman och ger dig möjlighet att skapa exakt den lösning som behövs. Den konstanta utvecklingen av tillbehör och funktioner, som t.ex. Quick Release, bidrar till att uppfylla olika säkerhetskrav.

Använd välbeprövade och testade ställdon för att minimera servicebehovet
Alla LINAK produkter testas noggrant som ett komplett system innan produkterna lanseras. Detta gör vi för att styrka hållbarheten och garantera hög prestanda under hela ställdonets livslängd. Med funktioner som Service Data Tool (SDT)kan man exportera statusdata och utföra förebyggande underhåll. LINAK testar och certifierar alla produkter för att uppfylla internationella medicinska standarder. På så sätt blir det enklare för dig att få en applikation som är godkänd för sjukvårdsmiljö.

En heltäckande partner med stor erfarenhet
LINAK har under mer än 30 år arbetat med att utveckla och förfina elektriska ställdonssystem och tagit fram många mervärdeskapande tillbehör. Detta ger OEMs möjlighet att använda en leverantör för att köpa ställdonssystem som är kompatibla med alla behandlingsstolar – från den mest avancerade lösningen till en standardlösning, allt beroende på era specifika krav och behov.

Läs mer
System till behandlingsstolar
Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft play-icon

Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft

Thinking within the box play-icon

Thinking within the box

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

Filer

Lyftpelare LC3 anger standarden för vertikala lyft

Den är tyst, kraftfull och förbättrar säkerheten för avancerad medicinsk utrustning, till exempel operationsbord, kirurgistolar och röntgenapplikationer.

MEDLINE och CARELINE product overview

Titta närmare på alla innovativa MEDLINE & CARELINE produkter som hjälper till att förbättra sjukhus- och sjukvårdsutrustning.

Säkerhetsbroschyr

Olika applikationer kräver olika säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ av sjukvårdsapplikation du konstruerar så erbjuder LINAK ett stort utbud av säkerhetsfunktioner, både som standard och tillval.

Behandlingsapplikationer

LINAK ställdonslösningar ger jämn och tyst justering av behandlingsstolar, britsar/bord samt tandläkarstolar och rullstolar.

Läs mer

System till behandlingsstolar

LINAK ställdonssystem ger jämna lyft och smidig höjdjustering av behandlingsstolar, och ger ökad patientkomfort och bättre ergonomi för personalen. Behoven varierar och det behövs olika typer av system. Oavsett om du behöver ett standardsystem för behandlingsstolen eller en avancerad, kundanpassad lösning, har vi rätt system för dina behov. Som standard arbetar LINAK med tre olika versioner för behandlingsstolar. Med dessa kan du skapa flera olika lösningar. Nedan följer tre exempel på basic, medium och advanced system.

Videos relaterade till behandlings- och undersökningsstolar

Läs mer om elektriska ställdonsteknik som används i behandlings- och undersökningsstolar. Titta på våra videos och få inspiration.

Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft play-icon

Lyftpelare LC3 sätter standarden för vertikala lyft

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar play-icon

LINAK – noggranna tester av linjära ställdonssystem på våra toppmoderna testanläggningar

Linjärt ställdon LA23 från LINAK play-icon

Linjärt ställdon LA23 från LINAK

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.

Kontakta