Kontakta oss här

Hållbarhet, steg för steg

LINAK A/S

Mer återanvändning, mindre avfall och energibesparing
Oavsett vad vi gör, vad eller vem vi arbetar med eller var vi befinner oss i världen så måste vi alla bry oss om miljön och minimera den negativa inverkan vi har på klimatet.

Vi arbetar konstant för att förbättra och främja miljöhållbarhet inom hela organisationen. Andelen PVC-fria plaster som används i våra produkter ökar varje år, optimerade förpackningar minimerar kartonganvändningen och smart logistik bidrar till färre lastbilar som släpper ut CO2 vid transporterna.

LINAK® ZERO™ SMPS (Switch Mode Power Supply) är ett exempel på hur teknik kan bidra till en total reducering av energiförbrukningen, nästan ända ner till noll i standby-läge. Vi strävar även efter att alla LINAK® produkter ska uppfylla EU EcoLabel.

LINAK ingår i ”Project Zero” (Bright Green Business) för att reducera vår totala CO2-påverkan till 0 (noll) till 2029. Sol- och vindkraft kombinerat med isolering, intelligenta byggnader och energioptimering inom produktionen hjälper oss att nå vårt mål. Exempelvis så producerar våra solpaneler cirka 1,2 miljoner kWh per år.

Återkommande utökningar av produktionsanläggningarna över hela världen har bidragit till att vi har fullt fokus på energieffektivitet. Momentan övervakning dygnet runt av exempelvis effektförbrukning (kWh), luftflöde genom kompressorer, värmerecirkulation i byggnaderna har alla, under mer än ett årtionde, spelat en central roll i vår anläggningsstyrning. Vi arbetar kontinuerligt med att optimera och utveckla vår energiövervakning.

För LINAK är detta att ta ansvar!

Läs mer om LINAK CSR-policys.

 

Logga

Ansvar

Vi tar ansvar för allt vi gör. Att skapa förtroende och att visa omsorg är en djupt rotade del av företagets DNA.

Läs mer

Har du några frågor?

– Vårt team står redo att hjälpa dig med teknisk information när du exempelvis ska starta ett nytt projekt.