select
Sophisticated solution for hood opening

SoFISTIKERAD LÖSNING FÖR ÖPPNING AV MOTORHUV MED LINAK STÄLLDON

Ingenjörerna på DEUTZ-FAHR har medvetet beslutat att förbättra en tidigare tiltlösning med gasfjädrar, då denna lösning var opraktisk och hade många nackdelar. Som ett alternativ, har de utvecklat kinematics, vilket innebär att man inte behöver tilta huven på 150 kg, utan höjer och sänker den parallellt med fordonet.

Kinematicen drivs av LA36 ställdon från LINAK. Upp till ett ton kan lyftas med elektriska ställdon, och slaglängden kan variera mellan 100 mm och 999 mm beroende på kraft. Kinematicen finns direkt ovanför motorn och är därför utsatt för värme från motorn. För detta är LA36 det perfekta valet.

Den sofistikerade lösningen för öppning av motorhuven orsakade en uppståndelse och fick mycket positivt beröm av bönderna. Tack vare den elektriska motorhuven är motordelarna mycket lättare att komma åt. En mycket stor fördel när det gäller underhåll.

Speciellt LA36, som är en av de mest tåliga och kraftfulla LINAK ställdonen, designad för att fungera under tuffa och svåra förhållanden. Det är det formgjutna aluminiumhöljet och de högkvalitativa komponenterna som garanterar en hög skyddsklass.

Kyla, värme, stora temperaturförändringar eller vatten påverkar inte funktionen på LA36. Ställdonet klarar också av olika kemikalier. Statiskt har LA36 skyddsklass IP69K och dynamiskt IP66.

LINAK är kända som en leverantör av robusta och tåliga ställdon och erbjuder högkvalitativa produkter” säger Johannes Gruber, Produktionschef, DEUTZ-FAHR.

Johannes Gruber ser en stor utvecklingspotential när det gäller elektrifiering av jordbruksmaskiner.

För det första, bara storleken på maskinerna och efterfrågan på komfort, användarvänlighet och ergonomi, kommer att öka efterfrågan på elektrisk justering. Därutöver har elektriska ställdon klara fördelar jämfört med hydrauliklösningar.

Johannes Gruber: "Elektrifieringen av traktorer och tillbehör kommer att öka under de kommande åren.“
An actuator LA36 built into the DEUTZ-FAHR tractor 9 series

Kontakta LINAK TECHLINE för specifikationer och fler ställdonslösningar för traktorer och andra jordbruksapplikationer.
Vad är ett Linjärt Ställdon
Ett elektriskt linjärt ställdon är en enhet som omvandlar en roterande…
TECHLINE Applikationer
Se exempel på TECHLINE applikationer.
Fördelar med Ställdon
Rörelser utförda av innovativa elektriska ställdonssystem har många fördelar..
Tester av Ställdon
Extrem kyla och hetta, snabba temperaturförändringar, exponering av kemikalier och salt..
Kontakta LINAK
Vill du diskutera hur du kan ha nytta av en innovativ ställdonslösning?