select
Michaël Carpentier (CNH) and Nico Plankert (LINAK) in a conversation in front of a New Holland harvester

LINAK STÄLLDON I New holland skördetröskor

New Holland använder elektriska ställdon i skördetröskor. Förutom enkel integrering, finns det särskilt många fördelar med styrning av elektriska linjära ställdon i en skördetröska.

Justering, positionering, förflyttning - elektriska linjära ställdon utför en rad uppgifter i en skördetröska. Och, detta kommer säkert att öka i framtiden. Michaël Carpentier, Produktutvecklingschef på New Holland i Zedelgem, Belgien, är övertygad om detta faktum.

Han och hans team undersöker de bästa sätten att göra en skördetröska ännu effektivare, mer miljövänlig och bekvämare för föraren. Användningen av elektriska ställdon är viktigt i detta avseende.

Exakt inställning av maskinen är särskilt viktigt för att få bästa möjliga avkastning, och exakt positionering är en viktig nyckelroll. LINAK elektriska ställdon LA36 kan ge exakt positionering. Denna uppgift utförs betydligt bättre än med hydraulsystem där återkoppling och positionering kräver betydande teknisk komplexitet.

Eftersom återkoppling och positionering kan ges antingen som en analog eller digital signal, kan integrering i busskontroller utföras utan svårighet.

Ett stort användningsområde av elektriska ställdon i en skördetröska är till exempel system för halmfördelning. På begäran, erbjuder New Holland Opti-Spread balrivare, vilken är fäst bakom halmhackaren. Lantbrukaren kan styra bredden och riktningen av halmen. Två kraftfulla spridarskivor ställs in med hjälp av LINAK ställdon LA36.

"Vi använder elektriska ställdon väldigt ofta, i motsats till hydrauliska system, eftersom det inte finns någon risk för läckage," konstaterar Michaël Carpentier, CNH.

Och, LINAK ställdon LA36 uppfyller kraven på robusthet och slaglängd. Det robusta aluminiumhöljet och höga skyddsklass (IP66 dynamic, IP69K static) gör det möjligt att klara av en mängd olika arbetsuppgifter i jordbruksapplikationer.

Robusthet är inte bara en fråga om skydd mot externa faktorer, som till exempel smuts, damm och vatten.

Driftsäkerhet är nyckeln vid händelse av stötar och vibrationer. Till exempel, LA36 justerar inställningen automatiskt för skördetröskan på en sluttning och följer sluttningens lutning.

'Detta ställdon är konstant utsatt för vibrationer', säger Michaël Carpentier.'Det måste fortsätta att fungera på ett säkert och problemfritt sätt trots vibrationerna.
Sieve adjusting with LINAK LA36

LINAK lägger ned mycket tid på att utveckla och testa ställdonen i en mängd olika miljöer. De måste klara av kyla, värme, våta kemikalier och stötar. Först efter att de har klarat av alla tester går de i produktion och slutligen till kund.

Beroende på modell, kan upp till 13 olika ställdon monteras på en skördetröska.

Kontakta LINAK TECHLINE för specifikationer och flera ställdonslösningar för skördetröskor och annan jordbruksutrustning.
Vad är ett Linjärt Ställdon
Ett elektriskt linjärt ställdon är en enhet som omvandlar en roterande…
TECHLINE Applikationer
Se exempel på TECHLINE applikationer.
Fördelar med Ställdon
Rörelser utförda av innovativa elektriska ställdonssystem har många fördelar..
Tester av Ställdon
Extrem kyla och hetta, snabba temperaturförändringar, exponering av kemikalier och salt..
Kontakta LINAK
Vill du diskutera hur du kan ha nytta av en innovativ ställdonslösning?