select
Linear Actuator Solutions For Soldering Ovens

lödugnar

linJÄRA STÄLLDONSLÖSNINGAR FÖR LÖDUGNAR

- Fokus på säkerhet och kostnadseffektivitet

Säkerhet och kostnadseffektivitet är fokusområden för lödugnar. De måste fungera tillförlitligt för att vara prismässigt konkurrenskraftiga. Säkerhetsfaktorn för de som arbetar vid ugnen är särskilt viktigt beroende på de höga temperaturerna inuti ugnen. Dessa höga temperaturer kan också utgöra en risk för produkterna inne i ugnen om det till exempel uppstår fel på huven.

TECHLINE® ställdonssystem erbjuder lättstyrda elektriska linjära rörelser för enkel  hantering av lödugnar.

På grund av sin kompakta storlek och att de lätt kan integreras i programmerbara styrsystem, är LINAK® ställdonssystem enkla att installera i jämförelse med mer komplexa hydraulik- och pneumatiksystem.

Detta i kombination med underhållsfri prestanda, rena lösningar och hög tillförlitlighet, gör ställdonslösningar till kostnadseffektiva alternativ för lödugnar.

I en typisk lödugn, kan ställdonen erbjuda:
  • Automatisk öppning/stängning av huven
  • Kontroll av ugnen för att veta hur mycket den har öppnats
  • Dra bort huven för att frigöra varm luft från insidan av lödugnen
Med tanke på säkerhet, blir öppningsprocessen av huven säkrare med LINAK ställdon, vilka ger broms och självlåsningsfunktioner som håller huven på plats, och som ser till att huven inte kommer att kollapsa i händelse av strömavbrott eller liknande.

Dessutom, parallellkörning med ställdon ger enkla och kostnadseffektiva parallellyft utan risk för störningar eller vridningar av huven.

Oavsett vad du väljer för din applikation, kan du vara säker på att ställdonen är konstruerade och testade för att fungera i svåra miljöer. Din TECHLINE ställdonslösning kommer helt enkelt att få jobbet gjort oavsett vad det är.

Jämfört med hydrauliksystem är TECHLINE elektriska ställdonslösningar enkla att installera och det finns inga svaga punkter. Inga slangar, inga pumpar och ingen risk för läckande miljöfarliga oljor. Energiförbrukningen är låg, och inget underhåll behövs.

Vänligen kontakta LINAK TECHLINE för  specifikationer och fler ställdonslösningar för lödugnar eller andra applikationer för industriautomation.

TECHLINE Product Configurator

TECHLINE PRODUKT VÄLJARE
Finn det industriställdon som matchar dina behov med LINAK’s
Ställdonsväljare »

Vad är ett Linjärt Ställdon
Ett elektriskt linjärt ställdon är en enhet som omvandlar en roterande…
TECHLINE Applikationer
Se exempel på TECHLINE applikationer.
Tester av Ställdon
Extrem kyla och hetta, snabba temperaturförändringar, exponering av kemikalier och salt..
Kontakta LINAK
Vill du diskutera hur du kan ha nytta av en innovativ ställdonslösning?