select
Solar Tracking & Wind Energy Actuator Solutions

SolFÅNGARE &
VINDKRAFTVERK

Energieffektivisering

Global uppvärmning och strävan efter att minimera utsläpp av växthusgaser har satt fokus på hur man kan göra det mesta av naturliga energikällor. Solen och vinden är fritt tillgängliga nästan överallt i världen, och elektriska ställdon kan bidra till att förbättra utnyttjandet och effektiviteten i dessa hållbara energikällor.
 
Att följa solen är ett självklart sätt att förbättra effektiviteten i en solfångarpark. Då solen rör sig över himlen kan ett elektriskt ställdonssystem se till att solpanelerna automatiskt följer och upprätthåller en optimal vinkel för att utvinna det mesta av solens strålar.
 
Under de senaste åren har vårt TECHLINE™ team av ingenjörer och konsulter satt fokus på ställdonssystem till solfångare. Den väl beprövade pålitligheten och en lång underhållsfri livslängd även under extremt tuffa villkor, gör att TECHLINE elektriska ställdonslösningar är speciellt lämpliga för denna typ av applikation.
 
Flexibilitet är ett nyckelord för TECHLINE elektriska ställdonssystem. Du får utmärkt steglös positionering och feedback till dina styrsystem - både digitalt och analogt. När strömförsörjning inte är tillgänglig, kan LINAK ställdonen antingen köras på batteribackup eller genom manuell styrning.

ÖKAD EFFEKT med solfångare

Att följa solen från öster på morgonen till väster på kvällen kommer att öka effekten av solpanelerna med 20-62% beroende på var du befinner dig i världen. Nära ekvatorn, kommer du att ha störst nytta av solfångare. Med nästan inga kostnader för underhåll kan du förvänta dig full avkastning på din investering.
 
Efter många års erfarenhet som leverantör till OEM inom jordbruk och tunga anläggningsmaskiner, vet vi att våra ställdonslösningar klarar UV, värme, regn och damm. Inget ställdon lämnar LINAK utan omfattande tester, och om detta inte är garanti nog, finns också ett integrerat larm som option.

TECHLINE erbjuder kompletta ställdonslösningar med både digital och analog integrering direkt till ditt system, men vi är mer än villiga att utveckla kundanpassade lösningar i nära samarbete med dig och din personal.

VINDKRAFTVERK

Vindkraft är ett annat hållbart energiområde som har fördelar av TECHLINE elektriska ställdonslösningar. LINAK ställdonens robusta och väl beprövade pålitlighet har uppmärksammats av vindkraftverksbranschen.

Jämfört med en hydrauliklösning erbjuder ett elektriskt ställdonssystem en låg vikt, en enkel styrning och det tar mindre plats i maskinhuset. I samarbete med våra kunder har TECHLINE utvecklat lösningar för olika servicesituationer med automatisk öppning av grindar, luckor och service av nödsystem. Elektriska ställdon används också för ett antal säkerhetsapplikationer som rotorbroms, rotorlås, lås för vinge och ventilationssystem i både maskinhuset och transformatorenheten. Vänligen kontakta LINAK TECHLINE.

Läs mer i Focus on Wind Turbines, i Solar Tracking focus folder eller se videon om solar tracking systems.

Gå in på vår website Solar Tracking för mer information.
TECHLINE Product Configurator

TECHLINE PRODUKTKONFIGURATOR
Hitta det industriställdon som matchar dina behov med hjälp av LINAKs
Ställdonsväljare »

Att göra affärer med LINAK
Vi vill inte enbart vara en leverantör i mängden till våra kunder..
Prenumerera på Nyheter
Håll dig uppdaterad med Nyheter från LINAK.
Fördelar med Ställdon
Rörelser utförda av innovativa elektriska ställdonssystem har många fördelar..
Tester av Ställdon
Extrem kyla och hetta, snabba temperaturförändringar, exponering av kemikalier och salt..
Kontakta LINAK
Vill du diskutera hur du kan ha nytta av en innovativ ställdonslösning?