select
Solutions for Agricultural Machinery

JORDBRUKSMASKINER

jordbruksmaskiner
- PRECISIONSARBETE I TUFF MILJÖ

Jordbruksarbete är hårt och slitsamt, och jordbruksmaskiner måste oftast göra sitt jobb under extrema förhållanden. Ställdonssystem i mobila jordbruksmaskiner måste därför vara slitstarka och kunna klara av både extremt väder, hårda stötar och exponering för alla typer av gödselmedel.

Samtidigt har dagens moderna jordbruk på många sätt blivit ett precisionsarbete. Därför måste ställdonen vara känsliga nog för att tillförlitligt kunna kontrollera till exempel exakt rätt mängd och spridning av gödsel eller frön.

Alla TECHLINE® elektriska ställdonslösningar kommer att uppfylla alla dessa krav. Det vi är intresserade av är hur vi kan hjälpa dig att förbättra dina jordbruksapplikationer att bli ännu mer produktiva och användarvänliga.

DRA NYTTA AV ELEKTRISKA STÄLLDON

Elektriska ställdonslösningar erbjuder stor flexibilitet när det gäller att samverka med olika styrsystem. Det är en lämplig lösning för styrning via databusskommunikation. Feedback av positionering är mycket exakt och överlägsen traditionella hydrauliksystem.

Om du behöver kraft på upp till 10.000 N kan ett elektriskt ställdon göra samma jobb som ett hydrauliskt system. Ställdonslösningen är lättare att installera och kräver inget underhåll under sin långa livstid. Elektriska ställdon eliminerar svaga punkter som slangar och pumpar i din applikation. Miljöpåverkan är dessutom obetydlig, genom en låg energiförbrukning och ingen risk för läckage av skadlig hydraulolja. 

STÄLLDON I JORDBRUK

Du hittar TECHLINE ställdonslösningar i spridarna för att justera mängden gödsel, sand, salt med mera. I olika besprutare finns ställdon för reglering av höjd och vinkel på munstycken. I hackmaskiner används de för att justera utloppets riktning. På höbalspressar används ställdonen för inpackning av balar. Linjära ställdon ger också intelligent lucköppning på planteringsmaskiner etc.

Elektriska ställdon används också för att förbättra ergonomi och komfort i ett antal applikationer. Justering av ratt, säte och ventilation är bara några exempel. 

StÄLLDON FÖR SPRIDARE

Linear Actuator Solutions for Spreaders
Exakt spridning av gödsel är bra för miljön och hjälper lantbrukaren att få ut det mesta av sin skörd. TECHLINE ställdon hjälper till med regleringen av mängden gödsel tillsammans med GPS systemet för att se till att gödningen sprids bara där det behövs.

STÄLLDON FÖR SKÖRDETRÖSKOR

Actuator Solutions for Combine Harvesters
Skördetröskor är byggda för hårt arbete i svåra miljöer. TECHLINE ställdon är byggda för att hålla och de ger perfekt kontroll och tillförlitlig prestanda för så många som 15 olika funktioner på en skördetröska.

STÄLLDON FÖR TRAKTORER

Actuator Solutions for Tractors
En bekväm och ergonomiskt korrekt arbetsplats innebär bättre arbetsresultat och högre arbetstillfredsställelse. Många funktioner i en traktorhytt kan automatiseras och med elektriska ställdonslösningar från TECHLINE, är de lätta att styra.

STÄLLDON FÖR HACKmaskiner

Actuator Solutions for Forage Harvesters
Hackmaskiner kräver enkel och effektiv justering för optimal effekt. TECHLINE ställdonslösningar  kan användas för en mängd olika funktioner i hackmaskiner och erbjuder pålitliga och tåliga underhållsfria lösningar.
Vänligen kontakta LINAK TECHLINE med dina specifikationer och idéer. Du kommer att finna att våra team av ingenjörer och konsulter har gedigen applikations- och produktkännedom. Vi vet vad som krävs för innovativa lösningar för mobila jordbruksmaskiner.

 

Focus on mobile agriculture

Focus on mobile agriculture

This focus folder tells about our solutions and benefits that LINAK has provided for more than 25 years to the Agriculture industry.

Online Magazine | PDF

 TECHLINE Product Configurator

TECHLINE PRODUKTVÄLJARE
Finn det ställdon som passar dina behov med LINAK’s
Ställdonsväljare »

Att göra affärer med LINAK
Vi vill inte enbart vara en leverantör i mängden till våra kunder..
Prenumerera på Nyheter
Håll dig uppdaterad med Nyheter från LINAK.
Fördelar med Ställdon
Rörelser utförda av innovativa elektriska ställdonssystem har många fördelar..
Tester av Ställdon
Extrem kyla och hetta, snabba temperaturförändringar, exponering av kemikalier och salt..
Kontakta LINAK
Vill du diskutera hur du kan ha nytta av en innovativ ställdonslösning?