select
 
LINAK A/S air photo

LINAK HISTORIA I KORTHET

År 1976 blev Bent Jensen, nuvarande VD och ägare av LINAK, motvilligt övertalad av sin far att överta familjeföretaget Christian Jensen och söner. Ett litet företag med 7 anställda som startades 1907 av hans farfar. Då tillverkades remskivor och kvarnar, och man gjorde olika smidesarbeten. Inte riktigt vad den nyutexaminerade maskiningenjören hade i åtanke för hans framtid.

Bent Jensen beslutade dock att ge sig själv fem år för att rationalisera den befintliga verksamheten, och att ta fram en ny produkt som skulle hjälpa företaget att expandera i framtiden. Bara tre år senare hade han uppnått sitt mål och sedan dess har företaget gått igenom en fantastisk förvandling.

Det första ställdonet
Den första produkten Bent Jensen tog fram var det linjära ställdonet, som han lanserade 1979.

Han kom på denna idé då han arbetade på att förbättra en rullstol för en funktionshindrad studiekamrat som hade förlorat sin rörlighet i en olycka. Så från början var den drivande kraften bakom det som skulle bli LINAK, en önskan om att göra innovativa lösningar för att förbättra människors livskvalitet och arbetsmiljö.

Linjära ställdon visade sig snart vara användbara för många ändamål. Till en början såldes de till jordbrukssektorn för skördetröskor. Detta var bara början. Idag underlättar linjära ställdon arbetsergonomin inom en mängd olika områden som kontor, sjukhus, komfortmöbler, jordbruket och industrin.

Expansion
LINAK tillväxt har gått snabbt sedan det första ställdonet introducerade 1980. År 1986 startade företaget en elektronikavdelning för att tillverka egen styrelektronik till ställdonen.

Expansionen fortsatte i hela Europa, på den amerikanska marknaden och senare i Fjärran Östern inklusive anläggningar i Kina, Indien och Japan.

Idag är LINAK ett internationellt företag och världsledande inom design och tillverkning av elektriska linjära ställdonslösningar. LINAK är representerat i länder över hela världen antingen genom dotterbolag eller distributörer - och vi expanderar fortfarande våra marknader.

 

Att göra affärer med LINAK
Vi vill inte enbart vara en leverantör i mängden till våra kunder..
Prenumerera på Nyheter
Håll dig uppdaterad med Nyheter från LINAK.