select
 
Sustainability & Responsibility 

Corporate Social Responsibility

LINAK – We improve your life
Under ett arbete med en rullstol åt en funktionshindrad studiekamrat som hade förlorat sin rörlighet genom en olycka, fick Bent Jensen, CEO och ägare av LINAK, idén till det första ställdonet. Innovativa lösningar som kan förbättra människors livskvalitet och arbetsmiljö har därför varit en del av LINAKs DNA alldeles från början. Vi har alltid ansett att vår varumärkesslogan "We improve your life" har varit mer än bara ett slogan för vad ett linjärt ställdon kan göra för dig och din produkt. Vårt slogan är ett löfte som reflekteras i våra värderingar och i hur vi bedriver vår verksamhet.

CSR policy
LINAKs ansvar är att göra det som vi är bäst på  –  och att göra det på ett korrekt sätt. Inget företag kan arbeta med CSR utan att göra medvetna val. Vi grundar våra beslut på sunt förnuft och genom förbättringar steg för steg. Därför är det viktigt för oss att prioritera vår energi.

Följande fem områden är särskilt viktiga för oss:

We improve your life
LINAK produkter hjälper miljontals människor varje dag till en högre livskvalitet och bättre arbetsmiljö - alltid i nära samarbete med våra kunder. Vi vill gärna dela med oss av vår kunskap och samarbetar därför med både universitet och organisationer.

Vi tar hand om varandra
Arbetsglädje och hjälpsamhet är grundläggande värderingar på LINAK. Vi uppnår detta genom att skapa goda förutsättningar för våra anställda. Därför har LINAK fokus på hälsa och säkerhet, och vi accepterar inte diskriminering eller mobbning. När det gäller ergonomi är det naturligt för oss att ligga i framkant på våra egna arbetsplatser.

Vi tar ansvar för miljön
Vi tror att det är fullt möjligt att driva ett framgångsrikt företag baserat på ansvarsfull tillväxt med tanke på miljön. På LINAK fokuserar vi på att minska energiförbrukningen inom vårt företag och att tillverka lösningar som belastar miljön så lite som möjligt.

Vi är lokalt engagerade med ett globalt perspektiv
På LINAK är vi stolta över att vara aktiva inom den lokala regionen, både när det gäller södra Jylland, men också när det gäller våra dotterbolag och fabriker runtom i världen. 

Vi har förväntningar
På LINAK har vi höga förväntningar på både oss själva och på våra affärspartners. Vi förmedlar tydligt våra förväntningar på anställda, leverantörer och affärspartners i vår Code of Conduct såväl som i vår Ethics Handbook. Och vi följer upp kontinuerligt. 
Att göra affärer med LINAK
Vi vill inte enbart vara en leverantör i mängden till våra kunder..
Våra Värderingar
Vi erbjuder innovativa ställdonslösningar som förbättrar människors livskvalitet.
Ta en virtuell rundtur på LINAK
Vi inbjuder dig till en virtuell rundtur på LINAK och att möta våra anställda.
Prenumerera på Nyheter
Håll dig uppdaterad med Nyheter från LINAK.
Kontakta LINAK
Vill du diskutera hur du kan ha nytta av en innovativ ställdonslösning?