select
Systems for Bath Lifts

System för badlyftar

VALFRIHET I EN MÄNGD OLIKA SYSTEM

Olika typer av system för olika typer av behov! Optimering av ergonomi och lyftstrategi för badapplikationer kan göras på flera olika sätt. Ett alternativ är att ha ett höj- och sänkbart badkar för att garantera de bästa ergonomiska förutsättningarna för vårdgivaren. Ett annat alternativ är att ha en dörr till badkaret som kan öppnas och stängas elektriskt, vilket innebär att en funktionshindrad eller äldre person får enkel och säker tillgång till badkaret.

För patienter, funktionshindrade eller äldre som har ett mer omfattande behov av vård är en stol som sänker ned en person i badkaret, eller poolen, ett alternativ. Alla dessa olika typer av badlyftar kräver olika system, och LINAK har lösningar för dem alla.
 
Det finns olika typer av principer, men ett typiskt system för badlyftar är uppbyggt av 3-6 huvudprodukter. En eller flera lyftställdon eller lyftpelare som utför rörelser upp/ner, vilket innebär ergonomiska arbetsförhållanden för vårdpersonalen. Ett ställdon till en badkarsdörr garanterar en säker och komfortabel hantering av patienten när patienten ska komma i och ur badkaret.

Om en stol är monterad för att sänka ned en patient i ett badkar eller i en pool är ställdon monterade för att lyfta, vända och sänka ned patienten i vattnet, en styrenhet som styr rörelserna och en handkontroll för att aktivera önskad rörelse. Specifikationen för varje produkt beror på dina individuella behov och krav.

Beroende på badlyftens konstruktion och funktionalitet, byggs ett system upp av produkter från varje produktkategori. Oavsett vilken lösning du väljer får du ett system med hög kvalitet som förbättrar livskvaliteten för användaren genom en bättre ergonomi och tillförlitliga, smidiga och koordinerade rörelser.

Välj LINAK för ...

När du väljer ett MEDLINE® & CARELINE® system finns det många kombinationsmöjligheter för en optimal systemlösning. LINAK erbjuder flexibilitet och valfrihet mellan många olika alternativ. Våra OpenBus™ system gör det möjligt att ta fram en flexibel lösning som motsvarar dina önskemål. Rörelsemönster kan definieras och uppnås genom positioneringsalternativ i våra ställdon och programvara.

Beroende på dina krav, har vi rätt produktportfölj som erbjuder stor flexibilitet när det gäller att ta fram det system som ger mest värde för dig. System som bland annat är kända för sin pålitllighet och säkerhet. Alla våra system är testade och godkända som system. Detta gör det enkelt för dig att få din badlyft godkänd.

STYRENHETER FÖR BADLYFTAR

Beroende på dina behov av funktionalitet och tillbehör, kan vi erbjuda olika typer av styrenheter. Programvaran i styrenheten kan kundanpassas, eller så kan standardprogramvara användas. OpenBus styrenheter har en hög säkerhetsnivå och rörelsemönstret kan anpassas efter era önskemål.

Du kan välja mellan många olika OpenBus styrenheter beroende på dina behov. Med CB6S kan du använda upp till 4 kanaler och med CB16 upp till 5 kanaler. Båda lösningarna garanterar pålitliga rörelser och hög säkerhet. Med CB20, är det möjligt att använda upp till 6 ställdon och flera kontrollenheter.

För badlyftar till pooler, är CBJ1, CBJ2CBJ-Home eller CBJ-Care bra val, på grund av batterikapacitet och användarvänlighet. 

STÄLLDON FÖR BADLYFTAR

Lyftställdon med olika lyftkapacitet finns i vårt produktsortiment. LA31 är vår tysta och väl beprövade lösning vid hög belastning,  LA34 används vid ännu högre belastning och LA44 vid högsta tänkbara belastning. Alla dessa ställdon är starka val vid lyft av patienter i badkar och pooler (LA34). 

Ställdon LA28 och LA30 är kompakta lösningar som är enkla att integrera i ett badkar eller för att öppna en dörr till badkaret. Lyftpelare som BL1 är bra lösningar till att lyfta hela badkar.

KONTROLLER FÖR BADLYFTAR

Rörelserna av ett badkar eller badstol sköter du med en handkontroll. Vår HB80 eller HB70 är starka val. HB80 har en ergonomisk design och är klassad för IPX6 Washable för högtryckstvätt.
Hand Control HB80 Linear Actuator LA31 CARELINE Linear Actuator LA31 CARELINE
Vad är ett Linjärt Ställdon
Ett elektriskt linjärt ställdon är en enhet som omvandlar en roterande…
Vad är en Kontroll
En kontroll är den enhet som används för att styra rörelserna av ett LINAK ställdonssystem…
MEDLINE & CARELINE Applikationer
Se exempel på MEDLINE & CARELINE applikationer.
Kontakta LINAK
Vill du diskutera hur du kan ha nytta av en innovativ ställdonslösning?